Małżeństwo to diament szlifowany całe życie” A. Regulski
Propozycja menu weselnego Rozpoczęcia przyjęcia:
Uroczyste powitanie Młodej Pary chlebem i solą,
Toast powitalny winem musującym wraz z tradycyjnym tłuczeniem kieliszków.
Zupy
- Rosół królewski z makaronem domowym,
- Rosół słowiański z lanymi kluseczkami i warzywami Julienne,
- Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami z odrobiną śmietany kremowej
- Krem pomidorowo – ziołowy z camembertem i świeżą bazylią,
- Delikatny krem brokułowy z groszkiem ptysiowym lub prażonymi migdałami.
Dania mięsne
(w zależności od wybranego menu)
- Warkocz z karczku przeplatany boczkiem w asyście sosu cygańskiego,
- Medalion z polędwiczki wieprzowej przekładany szynką szwarcwaldzką i szałwią,
- Polędwica nadziewana serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i szynką szwarcwaldzką duszona na białym winie,
- Pierś z kurczaka nadziewana kaszą gryczaną i grzybami leśnymi w sosie z zielonego pieprzu
- Filet z piersi kurczaka, panierowany. Nadziany mozarellą ,szynką szwarcwaldzką i świeżą bazylią
- Tradycyjna rolada śląska podana w sosie pieczeniowym,
- Kieszeń zbójnicka ze schabu faszerowana jabłkiem, delikatnym porem, pieczarką i mozzarellą,
- Tornado wieprzowe z serem feta otulone boczkiem,
- Devolay drobiowy z delikatnym masełkiem,
- Sakiewka ze schabu faszerowana całą pieczarką ,boczkiem, krążkiem cebuli.
- Polędwiczka na leśnej ściółce,
- Polędwiczka wieprzowa otulona boczkiem z sosem z zielonego pieprzu,
- Fantazja drobiowa z sosem chrzanowym.
Dodatki
(dwie propozycje do wyboru)
- Kluski śląskie,
- Ziemniaczki z wody w aromacie masła i kopru,
- Ziemniaczane puree z masłem i śmietaną lub ze świeżym szpinakiem
- Ziemniaczki odpiekane
- Kompozycja dzikiego i białego ryżu
- Dufinki ziemniaczane.
Surówki
(trzy propozycje do wyboru)
- Surówka z kapusty białej,
- Surówka z kapusty pekińskiej z tartym ogórkiem i koprem w sosie majonezowym,
- Surówka z kapusty czerwonej z cebulka i jabłkiem,
- Surówka z selera z brzoskwinią lub orzechami włoskimi,
- Sałata masłowa polana słodką śmietanką,
- Surówka z marchwi z mandarynką lub w śmietanie słodkiej,
- Mizeria,
- Surówka z pora,
- Sałatka z buraczków,
- Impresja warzyw gotowanych,
- Brokuł w cieście francuskim,
- Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i cebulką,
- Kapusta młoda zasmażana z koperkiem,
- Modra kapusta na ciepło.
Po obiedzie zapraszamy na słodki akcent: tort weselny lub deser
Desery
(jedna propozycja do wyboru)
- Ambrozja lodowa z bitą śmietaną , polewą czekoladową z kruchą rureczką
- Torcik Panna Cotta waniliowa z musem malinowym lub truskawkowym,
- Gruszki flambirowane kąpane z czekoladzie z gałką lodów waniliowych,
- Puszyste Tiramisu,
- PARFAIT POMARAŃCZOWY podany na ziemi jadalnej.
- LEMON POSSET (krem z limonki na gęsto ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem owocowym)
- Krem Brulee,
- Mus czekoladowy z brzoskwinią
Zimna płyta
Patery mięs pieczystych i wędlin:
- Patery mięs pieczystych i wędlin:
- Aromatyczny karczek pieczony,
- Schab tkany owocami suszonymi śliwką i morelą,
- Galantyna z kurczaka,
- Soczysty boczek pieczony,
- Szynka wiejska,
- Polędwica,
- Salami,
- Wykwintny pasztet staropolski,
- Półmisek serów twardych i pleśniowych z winogronami, orzechami i oliwkami,
- Roladki szynkowe z musem chrzanowym lub szparagami,
- Piramidki drobiowo - warzywne,
- Jajka faszerowane
- Marynaty warzywne (pieczarki, papryki, ogórki)
- Sos czosnkowy lub cumbertaut,
- Pieczywo mieszane
- Masło.
Sałatki
( w zależności od wybranego menu )
- Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem,
- Sałatka Królewska z selerem i ananasem
- Sałatka Jarzynowa tradycyjna,
- Sałatka Seczułańska z ryżem i kurczakiem,
- Sałatka Grecka z serem feta,
- Sałatka z Tuńczyka z jajkiem, serem żółtym, cebulką
- Sałatka Gyros z kurczaka,
- Sałatka Hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem
- Sałatka z TORTELLINI,por,szynka konserwowa, kukurydza, ogórek zielony
- Sałatka TĘCZOWA (warstwowa) z kiełbasą chioriso na kapuście pekińskiej i czerwonej
- Sałatka Warstwowa z fasolą i marynowanymi warzywami,
- Sałatka Szefa Kuchni.
Ryby
(dwie propozycje do wyboru)
- Plastry łososia wędzonego z pikantnymi kaparami,
- Tatar ze śledzia,
- Piramidki z pstrąga z oliwkami i kaparami,
- Łosoś gotowany w warzywach zatopiony w winnej galarecie,
- Ryba po grecku,
- Śledzik na trzy sposoby,
- Rybne kuleczki w zalewie goździkowej,
- Śledzie w korzennych przyprawach,
- Kominy z łososia z dipem kawiorowym.
Gorąca kolacja nr 1
(jedna propozycja do wyboru)
- Strogonoff,
- Bogracz z kluseczkami,
- Zupa Czardasz na ostro,
- Potrawka ukraińska z drobiu na białym winie.
Gorąca kolacja nr 2
(jedna propozycja do wyboru)
- Delikatny indyk w sosie grzybowym na bukiecie warzyw gotowanych,
- Faszerowane podudzie z kurczaka podane na ryżu po francuski z sosem słodko – pikantnym,
- Faworek schabowy zapiekany z serem żółtym i pieczarkami, podany na „ciaper” kapuście,
- Schab faszerowany serem, boczkiem, suszonymi pomidorami z ziemniakami pieczonymi i surówką,
- Żeberka duszone na kapuście podane z odpiekanymi ziemniaczkami,
Goraca kolacja nr 3
(jedna propozycja do wyboru)
- Cappuccino z batatów z dodatkiem pieczarek duszonych na białym winie,
- Rubinowy barszcz z pasztecikiem francuskim lub krokietem,
- Francuska zupa cebulowa z chrupiącymi grzankami,
- żurek staropolski z jajkiem, kiełbaską i boczkiem,
- RAGOUT WIEPRZOWY Z KURKAMI
- (lub inna zupa krem wg. życzeń klienta).
Napoje
(w zalenoci od wybranego menu)
- Kawa i herbata – bez limitu,
- Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grejpfrut),
- Woda mineralna n/g – bez limitu,
- Napoje gazowane koncernu Coca-Cola
Dodatkowe atrakcje kulinarne
- Wiejski stół ze swojskimi wyborami
- Pieczone udźce
- Stół śródziemnomorski