Zapraszamy do odnowionej sali w Będzinie!
Zapraszamy do odnowionej sali w Będzinie!

Menu weselne

Telefon

+48 510 219 444

Adres

Będzin Staszica 2, 41-200 Będzin

Adres

Bocheńskiego 119 a, 40-859 Katowice

E-mail

kontakt@rozana-dolina.pl

Zupy

I

  • Rosół królewski z makaronem domowym.
  • Rosół słowiański z lanymi kluseczkami i warzywami Julienne.
  • Aromatyczny krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami z odrobiną śmietany kremowej.
  • Krem pomidorowo – ziołowy z camembertem i świeżą bazylią,
  • Delikatny krem brokułowy z groszkiem ptysiowym lub prażonymi migdałami.

Dania mięsne

W zależności od wybranego menu

I

  • Warkocz z karczku przeplatany boczkiem w asyście sosu cygańskiego.
  • Medalion z polędwiczki wieprzowej przekładany szynką szwarcwaldzką i szałwią.
  • Polędwica nadziewana serem pleśniowym, suszonymi pomidorami i szynką szwarcwaldzką duszona na białym winie.
  • Pierś z kurczaka nadziewana kaszą gryczaną i grzybami leśnymi w sosie z zielonego pieprzu.
  • Filet z piersi kurczaka, panierowany. Nadziany mozarellą ,szynką szwarcwaldzką i świeżą bazylią.
  • Tradycyjna rolada śląska podana w sosie pieczeniowym.
  • Kieszeń zbójnicka ze schabu faszerowana jabłkiem, delikatnym porem, pieczarką i mozzarellą.
  • Tornado wieprzowe z serem feta otulone boczkiem.
  • Devolay drobiowy z delikatnym masełkiem.
  • Sakiewka ze schabu faszerowana całą pieczarką ,boczkiem, krążkiem cebuli.
  • Polędwiczka na leśnej ściółce.
  • Polędwiczka wieprzowa otulona boczkiem z sosem z zielonego pieprzu.
  • Fantazja drobiowa z sosem chrzanowym.

Dodatki

Dwie propozycje do wyboru

I

  • Kluski śląskie.
  • Ziemniaczki z wody w aromacie masła i kopru.
  • Ziemniaczane puree z masłem i śmietaną lub ze świeżym szpinakiem.
  • Ziemniaczki odpiekane.
  • Kompozycja dzikiego i białego ryżu.
  • Dufinki ziemniaczane.

Surówki

trzy propozycje do wyboru

I

Surówka z kapusty białej.

  • Surówka z kapusty pekińskiej z tartym ogórkiem i koprem w sosie jogurtowym.
  • Surówka z kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem.
  • Surówka z selera z brzoskwinią lub orzechami włoskimi.
  • Sałata masłowa polana słodką śmietanką.
  • Surówka z marchwi z mandarynką lub w śmietanie słodkiej.
  • Mizeria.
  • Surówka z pora.
  • Sałatka z buraczków.
  • Impresja warzyw gotowanych.
  • Brokuł w cieście francuskim.
  • Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem i cebulką.
  • Kapusta młoda zasmażana z koperkiem.
  • Modra kapusta na ciepło.

Desery

Jedna propozycja do wyboru

I

  • Ambrozja lodowa z bitą śmietaną , polewą czekoladową z kruchą rureczką.
  • Torcik Panna Cotta waniliowa z musem malinowym lub truskawkowym.
  • Gruszki flambirowane kąpane w czekoladzie z gałką lodów waniliowych.
  • Puszyste Tiramisu.
  • PARFAIT POMARAŃCZOWY podany na ziemi jadalnej.
  • LEMON POSSET (krem z limonki na gęsto ze świeżymi owocami sezonowymi lub musem owocowym).
  • Krem Brulee.
  • Mus czekoladowy z brzoskwinią .

Zimna płyta

Patery mięs pieczystych i wędlin:

I

  • Aromatyczny karczek pieczony.
  • Schab tkany owocami suszonymi śliwką i morelą.
  • Galantyna z kurczaka.
  • Soczysty boczek pieczony.
  • Szynka wiejska.
  • Polędwica.
  • Salami.
  • Wykwintny pasztet staropolski.
  • Półmisek serów twardych i pleśniowych z winogronami, orzechami i oliwkami.
  • Roladki szynkowe z musem chrzanowym lub szparagami.
  • Piramidki drobiowo – warzywne.
  • Jajka faszerowane.
  • Marynaty warzywne (pieczarki, papryki, ogórki).
  • Sos czosnkowy lub cumbertaut.
  • Pieczywo mieszane.
  • Masło.

Sałatki

w zależności od wybranego menu

I

  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem.
  • Sałatka Królewska z selerem i ananasem.
  • Sałatka Jarzynowa tradycyjna,
  • Sałatka Seczułańska z ryżem i kurczakiem.
  • Sałatka Grecka z serem feta.
  • Sałatka z Tuńczyka z jajkiem, serem żółtym, cebulką.
  • Sałatka Gyros z kurczaka.
  • Sałatka Hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem.
  • Sałatka z TORTELLINI, por, szynka konserwowa, kukurydza, ogórek zielony.
  • Sałatka TĘCZOWA (warstwowa) z kiełbasą chioriso na kapuście pekińskiej i czerwonej.
  • Sałatka Warstwowa z fasolą i marynowanymi warzywami,
  • Sałatka Szefa Kuchni.

Ryby

dwie propozycje do wyboru

I

  • Plastry łososia wędzonego z pikantnymi kaparami.
  • Tatar ze śledzia.
  • Piramidki z pstrąga z oliwkami i kaparami.
  • Łosoś gotowany w warzywach zatopiony w winnej galarecie.
  • Ryba po grecku.
  • Śledzik na trzy sposoby.
  • Rybne kuleczki w zalewie goździkowej.
  • Śledzie w korzennych przyprawach.
  • Kominy z łososia z dipem kawiorowym.

Gorąca kolacja nr 1

jedna propozycja do wyboru

I

  • Strogonoff.
  • Bogracz z kluseczkami.
  • Zupa Czardasz na ostro.
  • Potrawka ukraińska z drobiu na białym winie.
  • RAGOUT WIEPRZOWY Z KURKAMI
    (lub inna zupa krem wg. życzeń klienta). 

Gorąca kolacja nr 2

jedna propozycja do wyboru

I

  • Delikatny indyk w sosie grzybowym na bukiecie warzyw gotowanych.
  • Faszerowane podudzie z kurczaka podane na ryżu po francusku z sosem słodko – pikantnym.
  • Faworek schabowy zapiekany z serem żółtym i pieczarkami. podany na ciap kapuście.
  • Schab faszerowany serem, boczkiem, suszonymi pomidorami z ziemniakami pieczonymi i surówką.
  • Żeberka duszone na kapuście podane z odpiekanymi ziemniaczkami.

Gorąca kolacja nr 3

jedna propozycja do wyboru

I

  • Cappuccino z batatów z dodatkiem pieczarek duszonych na białym winie.
  • Rubinowy barszcz z pasztecikiem francuskim lub krokietem.
  • Francuska zupa cebulowa z chrupiącymi grzankami.
  • Żurek staropolski z jajkiem, kiełbaską i boczkiem.

Napoje

w zależności od wybranego menu

I

  • Kawa i herbata – bez limitu.
  • Soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grejpfrut).
  • Woda mineralna n/g – bez limitu z miętą i cytryną.
  • Napoje gazowane np. koncernu Coca Cola, Pepsi.
  • Coca-Cola.

Dodatkowe atrakcje kulinarne

I

  • Wiejski stół ze swojskimi wyborami.
  • Pieczone udźce.
  • Stół śródziemnomorski.

Zapraszamy do Sali Bankitowo - Weselnej

Różana Dolina

To idealne miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych w gronie przyjaciół i rodziny, które na długie lata pozostaja w Państwa pamieci.

Zapewniamy wysmienite, dobrane do okolicznosci menu, niespodzianki kulinarne na życzenie Gości oraz profesjonalną i dyskretną obsługę. W zakresie naszych usług jest organizowanie profesjonalnych imprez takich jak: wesela, bankiety, komunie, chrzciny, itp.

Zapraszamy!

 Sylwester w Różanej Dolinie!!!

Zapraszamy na wyjątkową noc pełną smaków i niezapomnianej zabawy! 
Spędźcie ten wyjątkowy wieczór z wyśmienitym menu i muzyką, która będzie towarzyszyć Wam przez całą noc.
Przygotowaliśmy bogaty zestaw dań, które zaspokoją każde podniebienie – od wykwintnych przystawek, przez dania ciepłe, aż po różnorodne desery i przekąski.
 W naszym menu znajdziecie m.in.:
Wyjątkowe przystawki na początek, aby wprowadzić Was w sylwestrowy nastrój.
Pełne smaku danie główne z soczystymi mięsami i dodatkami.
Szeroką gamę przekąsek i zimnych zakąsek, w tym sałatki, pasztety, wędliny i sery.
Wykwintne dania ciepłe serwowane w różnych porach nocy, by każdy mógł posilić się w swoim czasie.
Słodkie zwieńczenie wieczoru w postaci deseru oraz kawa i herbata bez ograniczeń.
Napoje zimne bez limitu, o więcej zapytaj menadżera.
Cena: 390 zł/osoby
Nie zabraknie muzyki od DJ-a, który zadba o świetną atmosferę aż do białego rana.